Hallonpannacotta med chokladsås

Nu har Jenny gjort det igen!!! Gick in på hennes blogg och såg detta. Bara måste dela med mig 🙂

För 10 portioner

10 dl grädde
2 vaniljstänger
1 dl strösocker
400-450 gram hallon
4 stycken gelatinblad

Chokladsås på tub, chokladcrisp och färska vinbär

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna- lägg både fröna och stängerna i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner hallonkrämen i blandningen.
man behöver inte sila, men annars blr det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Häller upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacotta krämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.

Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.

 
Om ni vill ha goda recept så ska ni följa hennes blogg!!! Hon är helt fantastisk och gör dom mest otroliga rätterna 🙂
Kramis

One thought on “Hallonpannacotta med chokladsås

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *