Hallux Valgus resultat v 1-4

Om ni är mega känsliga, byt sida nu!!!!

Jag tänkte visa resultatet av min Hallux Valgus operation. Det har gått 4,5 v nu och läkningsprocessen är fantastisk och overkligt bra!!! Jag tror att ärret kommer vara stort sett osynligt om ett par månader 🙂

Före operation:

20130113-094555.jpg

Här ser ni knölen och den inåtstående stortån. Det är inte tån som stört mig, utan knölen som pulserade och gjorde så jävla ont rent ut sagt.

Vecka 1:

20130113-094858.jpg

20130113-094922.jpg

20130113-094940.jpg

Hårt pressat bandage och överdrivet utpackad stortå. En skruv är inopererad för att hålla tån något rak men inte helt rak. Fick bara gå på hälen första 2 veckorna. Äter starka smärtstillande.

Vecka 2:

Känsliga bilder!!!!

20130113-095230.jpg

20130113-095249.jpg

20130113-095300.jpg

Stygnen åker bort efter 2 veckor. Tån står överdrivet rakt men det lägger sig sen. Ett nytt mindre packat bandage läggs på. Skönt. Nu börjar jag gå på sidan. Fick en ortopedisk sko som jag kunde gå i efter nån vecka. Ugly ha ha.
Minskar ner betydligt på smärtstillande.

Vecka 3:

Har ingen bild då jag fortfarande har bandage. Men går på sidan av foten och smärtan har stort sett helt försvunnit. Tar bara en tablett smärtstillande nån natt så jag kan sova bättre. Dålig sömn berodde på hårt pressat bandage inget annat!!!

V 4:

Det är nu jag börjar känna mig stolt över detta beslut!!!

20130113-095935.jpg

Foten är jättesmal pga bandage men det sväller ut efter några dagar.

20130113-100034.jpg

20130113-100046.jpg

20130113-100054.jpg

Nu går jag helt på foten. Fortfarande lite känslig. Det som gör ont är blåmärken under foten och lite på såret. Jag kan inte gå i mina vinterskor än men har köpt ett par låga stövlar som känns super på. Jag har även köpt silikoninlägg som separerar stortån. Tänkte ha den några månader.

Knölen är borta och likaså smärtan. I maj ska jag fira detta med en High Heel Party. Längtar!!!!

Har ni Hallux Valgus, tveka inte!!!! Läkarna är så duktiga idag.

Nästa vecka ska jag röntga foten och veckan efter ska jag träffa läkaren.

Imorgon börjar jag jobba igen. 4,5 v senare. Läkaren ville sjukskriva mig 8 v. Galet. Behövs ju inte alls.

Hoppas ni inte blev rädda av bilderna 🙂

Kram på er!!

12 thoughts on “Hallux Valgus resultat v 1-4

 1. Hej Malin!
  Jag heter Julia och jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du varit sjukskriven. Om du jobbar eller nyss har jobbat på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal) kanske du omfattas av en sjukförsäkring utan att veta om det. Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: http://www.afaforsakring.se/sjukforsakring

  Du kan anmäla din sjukskrivning direkt via vår hemsida och om du har frågor är du välkommen att kontakta oss på Kundcenter på telefonnummer 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar, eller via http://www.facebook.com/afaforsakring så hjälper vi gärna till.

  Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa om det här:
  http://www.afaforsakring.se/uppsokande_kundtjanst
  Vänliga hälsningar
  Julia
  AFA Försäkring

 2. Hejsan!!!
  Sökte på operation av denna förbannade knöl och hamnade här.
  Jag börjar bli allmänt trött på min. Inga inlägg hjälper och jag kan inte ha finskor om jag vill ha det…
  Får ont i omgångar även om ja inte ens har skor på mig.
  Har sökt för det men blev då hänvisad till fotspecialist som gav mig inlägg….
  Operation rekomenderade dom inte.

  Hur har du det nu??
  Blev det bättre?

  Mvh Tina

 3. Hej igen.
  La in en bild på min fot (fast med socka) på min blogg idag…
  Jag ska få en egenremiss hemskickad från ortopeden och hoppas på att jag kan bli opererad när sommaren är slut 🙂

 4. Hej Malin,
  Jag blev opererad 12 mars i år och kan fortfarande inte använda mina skor .Jag fick ingen information i samband med operationen som tydde på att storleken därmed ändas en storlek. Kan du använda dina skor, vad har de sagt till dig om detta?

  Hälsningar
  Carina

 5. Kanske beror lite på vad man jobbar med om man kan börja efter 4 eller 8 veckor Jag måste kunna gå och springa i vinterskor Ska snart opereras

 6. Hej! Jag har knölar på bägge fötterna men höger är värst. Den gör ont hela tiden. Jag har oxå börjat få smärta i höger knä o överbenet upp mot höften. Tror ni att jag bör försöka få en operation eller är det för tidigt? Jag har aldrig sökt läkare för detta eftersom mamma o mormor har/haft samma problem. Jag är 41 år o har haft ont så länge jag kan minnas…:( Vore tacksam för svar!
  Ha det bra alla!!

  • Hej Anna! Jag är 45 år och har också ärvt mina knölar och jag har precis opererat ena foten. Känner igen det här med smärta i höften och tycker absolut du ska operera dig. Det blir inte bättre med åren (( ;
   Helene

 7. Hej
  Skickar en webbadress, halluxvalgusoperation.blogspot.com jag vet inte om det funkar som länk annars får du skriva in den själv. Kvinnan har flera bilder och info om hur hon upplevde tiden efter operationen. Så nu till din fråga:

  Vänta inte en dag till, gör det NU. Det är absolut inte för tidigt att operera dina fötter så att du blir fri från smärtan. (Jag blev en gladare mamma också). Det är bra att planera en sådan här operation så att det passar in i tiden för dig. Själv ville jag inte göra det under vintern då det är halt ute.
  Att du har ont i knä och ben kan beror på att du “kompenserar” din gång och därmed får ont och “sliter fel”.

  Jag bor i Västra Götalands Regionen och här klarar vården inte att ordna denna operation inom vårdgarantins 90 dagar så jag fick en remiss till Spenshuts specialistsjukhus utanför Halmstad.
  Första gången jag gjorde denna operation var för ca 12 år sedan och så nu den 6 september. Du ska veta att det kommer att göra djävulskt ont första veckan efter operationen (men det finns ju bra värktabletter) som tar bort smärtan. Det är också väldigt viktigt att “vara lite enveten” och sköta sjukgymnastiken efteråt.
  Hur länge du behöver vara sjukskriven beror på vilken typ av arbete du har och hur det läker.
  Hoppas att detta är lite svar annars får du gärna höra av dig på anna185@gmail.com. Hälsningar Anna

 8. Kika gärna in på min sida om min nya historia om Halux Valgus. Följ länken nedan.
  Nu är jag opererad. Ont så in i helsike. Gjorde det i fredags och smärtan var värst lör kväll samt söndag, måndagen var med rätt jobbig. Känns bättre nu. Knaprar stark smärtstillande.
  Han opererade mig på två ställen. Han skulle göra en sak “mitt i foten” som dom brukade göra. Eller ja, mellan stortå och pekfingertå lite längre ner. Men han misstänkte att det inte skulle gå då jag var lite trång. Men han ville prova. Men det gick inte, så han fick göra nåt liknande som på dina bilder.
  Det är vad jag minns 🙂

  Nu är jag sjukskriven från mitt jobb i fem veckor.
  Väntar och längtar om hur det ska bli med foten.

  Har den reält inlindad med linda och wetrap som ska sitta till nästa freedag då stygnen ska tas.

  Har redan löpningsabstinens…..
  Han sa att jag kanske kunde springa om två månader, men de tär nog önsketänkande :-/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *