Kanelbullscheesecake

20131009-075303.jpg

20131009-075317.jpg

Jag har hittat ett fantastiskt recept på Kanelbullscheesecake som Sabina på SWEET-AND-SIMPLE har gjort. Även Sabina som tagit dom fina bilderna 🙂 Hon har även massa andra recept där så gå in o kika.

Här har ni receptet på denna goding.

Gör så här:

1. Gör kanelbullesmeten
2. Tryck ner hälften i en form
3. Gör cream cheese fyllningen
4. Häll i formen ovanpå kanelbullesmeten
5. Gör kanelknäcket
6. Klicka den över cream cheese fyllningen
7. Klicka på resterande kanelbullssmet.
8. In i ugnen!

KANELBULLSSMET
2 dl socker
80 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker

CREAM CHEESE FYLLNING
250 g philadelphiast
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 msk mjöl

KANELTÄCKE
75 gram smält smör
2,5 dl farinsocker
4 msk kanel

DEKORERING
3 dl grädde
1 dl pärlsocker

GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en bakform på 20 cm

Kanelbullssmet
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj. Vispa 1 minut till.
Sikta ihop mjöl och bakpulver. Blanda i smörblandningen.
Klicka ner hälften av smeten i formen

Creame cheese fyllning
Vispa philadelphiaost och socker 2 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
Tillsätt vanilj och mjöl och vispa. Häll allt i en form.

Kaneltäcke
Rör ihop smält smör, farinsocker och kanel. Häll allt i formen.

Baka ca 50 minuter. Kakan ska vara ljusbrun. Låt stå i kyl minst 4 timmar.
Låt kakan stå i rumstemperatur 30 minuter innan eller värm den några sekunder i micron.
Häll på pärlsocker och vispa upp grädde och spritsa ut med en stjärntyll.

Lycka till!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *