Nutellabullar

Förlåt mina underbara bloggläsare men nu är det mycket jobb och lite blogg (rimmar ju he he). Håller på med ett projekt i Visby som jag ser mycket fram emot 🙂 Tar mycket på krafterna att lägga all energi på det och samtidigt få ihop det dagliga kundbesöken men jag klagar inte utan tycker det är jättekul såklart!!

Eftersom det inte händer så mycket i mitt privata liv just nu så lägger jag ut ett måste recept!!! Som ni vet så äääälskar jag ju Nutella. Så varsågod 🙂 Receptet kommer från Jennys Matblogg

Nutellabullar

Detta är måååånga bullar ( dubbelt) så halvera bara mängden om ni vill göra mindre:

Och här kommer receptet :

100 gram jäst för söta degar
350 gram smör
10 dl standardmjölk
4 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 kryddmått salt
2,5 – 3 liter vetemjöl

Fyllning : Nutella & smör 50 / 50
och en nypa salt.

Pensla medvispat  ägg och strö över pärlsocker

Gör så här :
Smula jästen i en stor bunke / bakmaskin. Smält smör, och häll mjölken i samma kastrull och värm upp till fingervarmt. ( 37 grader)Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör om tills det har löst upp sig ordentligt.Sedan blandar du i , sockret, saltet och vaniljsockret i degspadet och till sist mjölet, ta bara så mycket så att du får en smidig och fin deg .Arbeta degen väl , och låt den sedan jäsa tills den blir nästan dubbelt så stor. Ca 1 timme , bakar du en hälften så räcker det med hälften så lång jästid. Under tiden gör du fyllningen, rör ihop lika mycket nutella som smör 50 / 50 och en nypa salt. Lite mer en en halv burk gick åt när jag bakade.  När degen har jäst klart , dela den i 6 delar och baka ut den på mjölat bakbord  till en rektangel .

Bred ut rikligt med nutellafyllning.  Och vik degen på mitten.

Skär sedan cirka 1 1/2 cm långa remsor från den vikta degens kortsida,
och tvinna längderna så att det blir små snurror. Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.

Ställ ugnen på 225 ( 250 )  grader, låt bullarna jäsa i ytterligare 30 – 40 minuter.
Och grädda dem sedan i mitten i ugnen i cirka 8- 10 minuter. Ta ut den när de har fått en fin färg.

Låt dem svalna något på galler,
sedan är de klara att serveras.

Mmmmmmmmmm

Servera med riktigt kall mjölk 🙂

5 thoughts on “Nutellabullar

  1. Pingback: Storbak | Malins World

  2. Pingback: Jordgubbsplock & Nutellabak | Malins World

  3. Pingback: Bakat Nutellabullar mmm | Malins World

  4. Pingback: Nutellans Dag | Malins World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *