Pasta Pomodoro

4 PORTIONER

Pasta pomodoro

  • 2 klyftor vitlök
  • 6 mogna färska tomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 1 kruka färsk oregano
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Färsk buffelmozarella, parmesan och basilika till servering
  1. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
  2. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör och tillsätt honung. Rör om.
  3. Rör ner tärnad tomat och plockad oregano. Koka ihop såsen till en simmig konsistens i cirka 5 minuter.
  4. Smaksätt såsen med vinäger, flingsalt och svartpeppar.
  5. Blanda såsen med nykokt pasta, servera gärna med färsk riven parmesanost och färsk buffelmozzarella.

Smaklig spis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *