Smördegsbakelser med Nutella, kardemummamascarpone och bär

 

8 st    Ugnstemp 225 grader   30 min

Ingr:

  • 1 kyld smördegsplatta (270 g)
  • 250 g mascarpone
  • 0.5 tsk lätt mortlade kardemummakärnor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 3 msk florsocker
  • 200 g Nutella
  • 100 g färska bär t ex vinbär

Gör så här

Ta ut rundlar av degen med till exempel ett dricksglas.

Lägg en matsked Nutella i mitten av varje rundel. Grädda bakelserna 10 minuter. Låt svalna.

Blanda mascarpone med mortlade kardemummakärnor, citronskal och florsocker.

Klicka på mascarponekrämen och toppa med bär.

 

Ja som ni märker så älskar jag allt som innehåller Nutella 🙂

Smaklig spis!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *