Vaniljpannacotta med jordgubbssirap

20130726-123039.jpg

20130726-123044.jpg

20130726-123049.jpg

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:

1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost

Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.
Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.

Fyll sedan på med jordgubbssirap.

Det här behöver du:

500 gram jordgubbar
2 msk strösocker
1 1/2 dl vit sirap

Gör så här:

Rensa och skiva jordgubbarna ner i en kastrull låt sjuda upp på svag värme med sockret tills de har mjuknat ordentligt. Låt rinna av i en finmaskig sil, pressa försiktigt ut det sista av saften. Blanda sedan med sirapen och häll upp i rengjorda flaskor.
Förvaras svalt.

Gör gärna jordgubbsirapen vid ett tidigare tillfälle 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *