Veteflätor med Nutella

Flätade längder fyllda med krämig Nutella.

2 längder

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning
1 burk Nutella (350 g)

Garnering
ägg
pärlsocker

Gör så här
1. Smula jästen i en skål. Smält smöret och häll i mjölken. Värm vätskan till 37 grader.
2. Häll degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig.
3. Tillsätt salt, sockeroch det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i ca 45 min.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den.
5. Dela degen i 6 lika stora bitar. Kavla ut dem till avlånga plattor, ca 45 x 7 cm. Bred på rumstempererad Nutella i mitten på plattorna. Rulla ihop plattorna på längden.
6. Lägg tre längder bredvid varandra på en bakpappersklädd plåt och fläta ihop dem. Upprepa med de tre sista längderna.
7. Sätt ugnen på 200 grader. Låt flätorna jäsa i ytterligare 30 min under bakduk.
8. Pensla längderna
med ägg och strö
över pärlsocker.
9. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 min.

Smaklig spis 🙂

3 thoughts on “Veteflätor med Nutella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *