Cheesecake med vaniljglass och hallonmaräng

Ingredienser
  • 400 ml Carte d’Or Vanilj
  • 150 g kex
  • 60 g smör
  • 200 g hallon, spara 12 stycken för dekoration
  • 8 små maränger
  • 200 g ricottaost
  • 25 g florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 90 ml hallonsås
Gör så här

Ljuvligt god cheesecake med Carte d’Or Vanilj. Om du vill tillaga den i förväg går det bra att frysa den och sedan ta ur den ur frysen 20 minuter innan servering.

Antal portioner: 6
Tillagning: 65 minuter

Så här gör du:

  1. Krossa kexen i en mixer tills de liknar brödsmulor.
  2. Smält smöret i en liten kastrull eller i mikrovågsugnen. Lägg de krossade kexen i det smälta smöret och häll blandningen i en 20 cm vid kakform med avtagbar kant. Låt svalna.
  3. Smula marängen.
  4. Lägg Carte d’Or Vanilj i en stor skål, mosa glassen med baksidan av en sked, rör i ricottaosten och vaniljextraktet. Lägg sedan i de krossade marängerna och hallonen, blanda och bred över den svalnade kakbasen. Jämna ut med baksidan av en sked.
  5. Ställ in i frysen i 40 minuter.
  6. Ta ut kakan ur formen och dela upp i sex portioner och lägg upp på tallrikar.

Smaklig spis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *