Ingredienser
- 400 ml Carte d’Or Vanilj
- 150 g kex
- 60 g smör
- 200 g hallon, spara 12 stycken för dekoration
- 8 små maränger
- 200 g ricottaost
- 25 g florsocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 90 ml hallonsås
Gör så här
Ljuvligt god cheesecake med Carte d’Or Vanilj. Om du vill tillaga den i förväg går det bra att frysa den och sedan ta ur den ur frysen 20 minuter innan servering.
Antal portioner: 6
Tillagning: 65 minuter
Så här gör du:
- Krossa kexen i en mixer tills de liknar brödsmulor.
- Smält smöret i en liten kastrull eller i mikrovågsugnen. Lägg de krossade kexen i det smälta smöret och häll blandningen i en 20 cm vid kakform med avtagbar kant. Låt svalna.
- Smula marängen.
- Lägg Carte d’Or Vanilj i en stor skål, mosa glassen med baksidan av en sked, rör i ricottaosten och vaniljextraktet. Lägg sedan i de krossade marängerna och hallonen, blanda och bred över den svalnade kakbasen. Jämna ut med baksidan av en sked.
- Ställ in i frysen i 40 minuter.
- Ta ut kakan ur formen och dela upp i sex portioner och lägg upp på tallrikar.
Smaklig spis 🙂