Chokladcheesecake

Ingredienser:

Kexbotten

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör

Fyllning

  • 600 g philadephiaost
  • 2.5 dl kesella, 10 %
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 1 dl vispgrädde

Chocolate swirl

  • 150 g mörk choklad, av bra kvalitet, 60 %

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).

3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.

6. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.

7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.

9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.

10. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)

11. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen i den ena smeten.

12. Varva smeterna om varandra över kexbotten.

13. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.

14. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.

15. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.

2 thoughts on “Chokladcheesecake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *