Ingredienser
Rulltårta
3 st ägg
1.5 dl socker
0.75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Gör så här
Rulltårta
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver.
3. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
5. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Smörkräm
6. Rör smör och florsocker poröst till fyllningen.
7. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula.
8. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
9. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.
Lycka Till!
Hej Malin!
Jag läste igenom din blogg och såg att du gjort en hallux valgus-operation. Ska också göra en på tisdag! Sen såg jag även att du reste bort till solen strax efter. Hur lång tid efter operationen reste du? Och hur funkade det? Jag tänkte nämligen också åka till Mallorca några dagar efter operationen. Vore supertacksam över lite råd!
Vänliga hälsningar Karolin
Hejsan tänkte prova o göra den här men var lite nyfiken på gu den funkar att frysa, har du provat det?