Epernay Champagne

Snart bär det av till ljuvliga Champagne i Frankrike. Som jag längtar. Jag och min kärlek Henrik drar på onsdag morgon till Paris. Vi hyr en bil denna gång så det känns lite extra kul. Vi kommer börja med shopping i Paris eftersom vi landar tidigt. Åååååh längtar. Nåt jag vill uppleva är Pont des Arts med min kille.

Romantic-Places-1

Pont des Arts

Anses vara den mest romantiska bro i Paris , har detta blivit den plats där älskande förklarar sin eviga kärlek till varandra genom att skriva sina namn på ett hänglås och låsa den till bryggan. Det är ett promenadstråk bro som förbinder Louvren till Institut de France. Under de varmare månaderna, det är en populär rastplats som ger en fantastisk utsikt över Louvren, Musée d’Orsay, Ile de la Cité och mer. Tillgång: Metro Louvre Rivoli (linje 1)
Sen kommer vi knalla ner för Rue de saint Honoré. Massa härliga butiker. Självklart kommer jag besöka Michael Kors. Har spanat in några skor jag vill ha hi hi.
På eftermiddagen tar vi bilen till Epernay Champagne där vi kommer spendera 4 nätter.
epernay_20capitale_20_20du_20champagne_20____20270611-36caf Epernay-Moet02 karta
Dom första 2 nätterna kommer vi bo några km utanför Epernay på ett hotell som heter Hostellerie La Briqueterie. Ett 5 stjärnigt hotell som ligger mitt ute bland vindruvsodlingarna. Där blir det långa promenader o avkoppling deluxe. Vi har ju bil så vi kommer åka runt en hel del för utforska Champagne.
brique briquet karta 2 vingård 1 vingård
Visst ser det ljuvligt ut. Åååååh ta mig dit nu!!!!
Dom sista 2 nätterna kommer vi bo mitt inne i Epernay på ett 5-stjärnigt hotell som heter Hotel la villa Eugene. Där kommer vi utforska staden och besöka massa olika Champagnehus såsom Moet & Chandon etc. Vi kommer även åka över till Reims och besöka Bollinger, Veuve Clicquot mm.
Hotellet ser så vackert ut.
hotell 1 hotell 2 hotell 3 hotell 4
Myyyys. Det ska bli så härligt att bara strosa runt i Epernay. Så otroligt mysigt.
epernay 1
epernay 3 epernay 5
Jag kommer absolut köpa med mig massa Champagne med mig hem. Blir lite extra gott att dricka när man köpt det där det tillverkas 🙂
Innan resan kommer jag göra en till liten tripp. Jag kommer jobba på Frisörbåten på söndag till måndag som är en Kryssning full av frisörer och utställare. Kommer bli galet kul.
Frisorbaten_2014-680x650
Kram på er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *