Receptet ger ca 25 köttbullar
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
500 g nötfärs
1 st ägg
1 dl mjölk, 3%
1 dl ströbröd
1 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 st gul lök, liten, riven
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.
2. Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.
3. Blanda i köttfärsen och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.
4. Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret.
5. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många i taget, ungefär 5-10 st åt gången.
6. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.
Detta är absolut dom godaste köttbullarna jag nånsin gjort. Dessa godingar kommer ligga på midsommarbordet i år 🙂
Kram på er 🙂