Nutellamousse

Antal portioner: 4
Färdigt på: 30-35
Ingredienser

Mousse

1 dl nutella
3 dl grädde

Vaniljhallon

3 dl vatten
3 dl socker
3 dl vitt vin
1 st vaniljstång
1 st citron, saft
1 ask hallon + 1 ask jordgubbar

Gör så här

1. Mousse
Värm 0.5 dl grädde i en kastrull, blanda ut nutella med den varma grädden till en slät smet.

2. Lättvispa resterande grädde och vänd ner i nutellamixen.

3. Ställ moussen i kylen ca 1 timme innan servering.

4. Vaniljhallon
Koka upp vatten, socker, citronsaft vitt vin och vanilj.

5. Slå den varma vaniljlagen över bären så det täcker.

6. Ställ åt sidan med lite plastfilm över och låt det svalna helt, gärna i kyl eller frysLägg upp i glas/skålar och kula en sked mousse i mitten.

Tips

Häll riktigt varmt vatten i ett glas och ställ ner några skedar. Använd sedan dessa skedar för att skeda upp nutellamoussen. Det blir mycket enklare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *