Tahiti

Min dröm är att åka till Tahiti. Kan tänka mig åka runt i Söderhavet nån månad eller två. Bora Bora, Fiji, Cooköarna mm. Ljuvligt.

Tydligen så är det bäst att åka dit våran sommar. Minst regn då.

Lite fakta:

Tahiti är en del av det enorma havsområde som utgör Franska Polynesien, och är tillsammans med Fiji det mest populära resmålet i Söderhavet. Hit reser förälskade par och bröllopspar från hela världen för att njuta av romantiska dagar på de kritvita inbjudande stränderna. Vill du kombinera naturen och klimatet i Söderhavet med lyx, är Tahiti ett säkert val.

Franska Polynesien, eller Tahiti som vi kallar det, ligger söder om ekvatorn och består av fem ögrupper. Huvudön Tahiti kallas Stilla havets nav, men den polynesiska kulturen är ännu mer närvarande på Morea, Bora Bora eller Huahine. Det var på en av öarna i Franska Polynesien som Thor Heyerdahl landsteg efter färden med Kon Tiki från Peru. Tahiti har en varierande och unik miljö med fiskar, koraller och olika blötdjur under havsytan. De många vackra lagunerna erbjuder fantastisk dykning.

Tahiti girlsTraditionella dans-, sång-, konst- och hantverks-traditioner och promenader över glödande kol är bara något av det du kan uppleva i Tahiti. Här hittar du natur som få andra platser i världen kan visa upp – vackra stränder, laguner och tropisk regnskog med vulkaniska berg och ett livligt undervattens liv. Men mest av allt är Tahiti själva söderhavsdrömmen, med laguner, färgsprakande tropiska fiskar, lata dagar och härlig sol. Folket här har all världens tid. Stress är närapå ett okänt begrepp. Tahiti lever i högsta grad upp till den gamla europeiska myten om ett tropiskt paradis.

Klimatet är tropiskt med två markanta säsonger, och för oss nordbor är nog den bästa tiden att besöka landet under den torra perioden av året mellan maj och oktober. Då är det lite nederbörd, låg luftfuktighet och temperaturerna är milda och behagliga.

 

 

 

 

Visst ser det ljuvligt ut. Åh vad jag vill åka dit. Jag får ta och spara ihop pengar så jag och min älskling kan åka dit på en romantisk resa.

Kram på er

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *