Till jul bakade jag en Vaniljcheesecake på pepparkaksbotten. Den blev magiskt god. Receptet hittade jag HÄR
Jag använde mig av en springform strl 20cm. Jag vill göra en hög och stor cheesecake vilket gjorde att jag behövde mycket Philadelphiaost. Vill man göra en mindre så dela innehållet på 2 eller 3.
Ingredienser:
PEPPARKAKSBOTTEN
250 g pepparkakor
100 g smält smör
VANILJCHEESECAKE
9 äggulor (3 el 6)
4,5 dl socker (1,5 el 3)
3 msk vaniljsocker eller 3 vaniljstänger (1msk el 2 msk vaniljsocker eller 1 el 2 vaniljstänger)
1500g philadelphiaost 500 el 1000g)
1,5 dl kondenserad mjölk (0,5 el 1dl)
50 g lingon
GÖR SÅHÄR
Krossa pepparkakorna och smält smöret. Blanda tillsammans och tryck ut massan i en önskad form (helst med avslagsring)
Vispa upp äggulor och socker riktigt fluffigt.
Vispa upp philadelfiaost, kondenserad mjölk, vaniljsocker till en smidig smet. Blanda ihop med äggblandningen.
Häll smeten på pepparkaksbotten. Låt stå i frys minst 5 timmar.
Dekorera med lingon.
Lingon, vanilj och pepparkaka är en fantastisk kombo.
Lycka till